Phuket

Nu har vi varit i Phuket i ca en vecka, vi valde att åka tillbaka till Thailand för att avsluta resan med fantastisk mat, trevliga människor och schyssta stränder! Under vår vistelse här har fokus legat mestadels på sol, bad samt en del pubrundor. Vi har även varit iväg på matlagningskurs som var helt suverän! 
 
Matlagningskursen genomfördes på ett ställe som heter Phuket thai cooking school och den pågick i en halvdag. Dagen startades på den lokala marknaden med vår lärare VJ som var väldigt trevlig och kunnig! På marknaden fick vi lära oss hur råvarorna hanteras och vad man ska titta efter när man väljer ut sina ingredienser, vi fick även köpa allt vi skulle ha till matlagningen! Tre rätter tillagades under dagen, Massaman curry, Tom yum kung och Phad thai. Självklara favoriten var helt klart massaman curry, vi fick göra själva currypastan från grunden så man kan verkligen får till rätt textur och smak i rätten. Supergott och väldigt starkt blev det! 
 
Mathias lagar Massaman curry
Den färdiga rätten smakade gudomligt!!
 
Vi har även lyckats med en ordentlig utekväll på Bangla road i Patong, sååå mycket människor där!! Kvällen startade med att vi satt på vårt favoritställe i Karon (där vi bor) och helt plötsligt hade vi skaffat två svenska kamrater som vi spenderade kvällen med, väldigt trevlig kväll blev det iaf! 
Drinkar på favoritstället i Karon
Bangla road i Patong
 
Måste medge att vi varit lite lata med att hitta på saker och turistat, vi har mestadels hängt på stranden i Karon och vissa dagar bara gått till vårt systerhotell som har en mycket bra pool! 
 
Så avslutningsvis måste vi ändå säga att vi har haft en fantastiskt trevlig vistelse i Phuket med massa lata dagar i solen. Imorgon flyger vi till Bangkok för att avsluta resan med två dagars shopping och kanske lite sol och bad. Mycket nära hemfärd till landet lagom och det ska faktiskt bli lite skönt! 
 
Hade gott så ses vi snart ✌️
En av alla sköna dagar på stranden
Mathias svalkar sig i systerhotellets pool
Goda det glassen ever!! Den äter vi minst en om dagen!
 

Kommentarer:

1 Anneli:

Så fina bilder o vad bruna ni är😎. Ser fram emot att få smaka på era nya recept från resan😀.
Välkomna hem till Sverige.
Kram

Kommentera här: